Archipelschool De Lichtboei is een relatief kleine, sfeervolle openbare basisschool in het hart van Westkapelle. Dat onze school openbaar is, betekent dat we openstaan voor alle kinderen en ouders, wat hun levensopvatting of achtergrond ook is.

De school draagt zorg voor goed onderwijs, maar ook het belang van beleving en samen plezier maken vinden wij groot. We maken daarom tijd voor projecten en leerzame uitstapjes. Een greep uit onze actuele activiteiten, die deels mogelijk gemaakt worden voor een energieke activiteitencommissie (AC):

  • Bezoek zuivelboerderij. Een leerzaam uitstapje voor groep 7/8 over het lichaam van de koe, de melkproductie en de producten die van melk worden gemaakt.
  • Wieger wil weg. Een muzikaal verhaal dat werd ingestudeerd met als afsluiting een optreden in Westkapelle Herrijst, samen met muziekvereniging OKK. Spannend, maar ook super leuk voor de kinderen van groep 3/4 om de liedjes te laten horen aan alle familie.
  • Schaatsen met de hele school. Het schaatsuitje naar Middelburg met alle kinderen in januari was weer een groot succes. Een dik uur ijspret op de schaatsbaan. De grote kinderen helpen de kleintjes, terwijl ouders en juffen met koffie langs de kant genieten.
  • Workshop 3D printers. Een leerzame kennismaking met 3D-printers voor groep 5 t/m 8. Hoe bijzonder is het om de juf op echte 3D-geprinte hakken te zien.
  • Lentekriebels. In dit thema bezocht de hele school de tentoonstelling ‘Love is in the air’ in Terra Maris te Oostkapelle. Voorafgaand genoten alle kinderen van een Paaslunch op school.
  • Kleine excursies groep 1-2. Soms leer je meer door dingen te zien en te beleven. Door de inbreng van actieve juffen ervaren de allerkleinsten regelmatig in het echt hoe dingen in z’n werk gaan. Bijvoorbeeld hoe kikkervisjes groeien, hoe de horizon eruit ziet, hoe het uitbroeden van echte eitjes eraan toe gaat en welke beroepen de papa’s hebben.

Jaarlijks terugkerende activiteiten:

  • Het Giga vogelfeest. Een spelletjesdag op het sportveld in samenwerking met de korfbalvereniging.
  • Afsluiting Kinderboekenweek. De school is even helemaal omgetoverd in het landelijke thema. Alle kinderen mogen verkleed naar school komen en er wordt voorgelezen op diverse locaties in het dorp.
  • Bezoek van Sinterklaas en Het Kerstbuffet. Iedereen mag wat meebrengen voor een feestelijk buffet. Een sfeervol lichtjesfeest onder het genot van alle lekkere gerechtjes.
  • Overige activiteiten. Het Eindfeest, de Boomfeestdag, Muziek op school, het Voorleesontbijt en de Koningsspelen en sportdag voor Groep 5 t/m 8.

Als kleinschalige school hebben we de mogelijkheid om soms met de hele school uitstapjes te maken. Dit bevordert het contact tussen de kinderen van alle groepen en tussen de betrokken ouders. We kennen elkaar én helpen elkaar.

We zijn erg trots op de kwaliteit van het door ons geboden onderwijs, wat bewezen wordt door de scholentest waar we al een paar jaar goed scoren: https://www.rtlnieuws.nl/scholentest.

Een basisschool legt het fundament voor leren en ontwikkelen, maar ook voor een fijne jeugd.

Om zichzelf goed te kunnen ontwikkelen, hebben kinderen immers geborgenheid en plezier nodig.

 

We heten u en uw kind(eren) van harte welkom!