1 Created with Sketch.

Informatieboekje Groep 1 en 2

Leesconsulente in de klas
We hadden deze ochtend nog een verrassing! Hannie van der Maas van de bibliotheek is leesconsulente en kwam onder het fruit eten met een grote schatkist vol boeken de klas in. Om de 4 weken komt Hannie uit 1 van deze prentenboeken voorlezen (15 mei 2019 is het laatste voorlees halfuurtje). Vandaag vertelde Hannie over de ColumBus, de bibliotheek en heeft het prentenboek “Fiete Anders, Op reis met de wind” van Mirjam Koch voorgelezen.
Hannie heeft ook laten zien dat er veel verschillende prentenboeken zijn, bijvoorbeeld een “pop-up” boek en een boek met braille. De kleuters mochten aan de braille letters voelen, dat was wel heel erg interessant.

Het sneeuwt!
Na het eten en drinken gaan we lekker warm ingepakt naar buiten om in en met de sneeuw te spelen. Er worden sneeuwballen gegooid en emmers met sneeuw gevuld. De sneeuw wordt opgevangen met de tong en de sneeuwberg wordt steeds hoger door de sneeuwschuivers…
Maar al snel hebben een aantal kinderen het toch wel erg koud…Gelukkig hebben we hulp van juf Maartje, dus mogen de kinderen kiezen: Buiten blijven of binnen spelen.

Na een halfuurtje is iedereen weer binnen, worden de jassen opgehangen op de kapstok en de sjaals, mutsen en wanten te drogen gelegd op de verwarming. Iedereen gaat lekker spelen in de hoeken: Droog en lekker warm!

Nog meer foto’s via deze link te bekijken: foto’s: het sneeuwt!!

Zomaar een morgen in groep 1/2
Men neme:
– een winterse dag in december
– een groep gezellige kleuters
– emmers en touwen
– poppen en poppenwagens
Deze ingrediënten zijn genoeg voor twee heerlijke momenten buitenspelen! Waar drie meiden een rondje wandelden met hun kinderenwagens met poppen, hielden een aantal jongens zich bezig met het ijs op het dak van ons schuurtje. Nadat het dak ijsvrij was, werd er met de emmers in de zandbak gevist. Daarnaast werden de emmers gebruikt om een mooi bouwwerk van te maken.

Kortom: Een heerlijke ochtend en middag buitenspelen!