Jeugdjournaal op de Lichtboei

Vrijdag 17 april bracht de Crew van het Jeugdjournaal een bezoek aan Westkapelle, en aan De Lichtboei! Tijdens de speciale Bevrijdings Editie van het Jeugdjournaal op maandag 4 mei aanstaande, wordt er een item gewijd aan Westkapelle. In dit item staat Kees Pouwelse, en zijn belevenissen als twaalfjarige jongen in de oorlog, centraal. Deze belevenissen zijn ook opgenomen in het boek van Ada van Hoof ‘Het niet vertelde verhaal van 44’. 

Er is voor het item gefilmd op De Dijk en bij De Kreek. 

Voor de animatie was het Jeugdjournaal vervolgens op zoek naar een twaalfjarige jongen die de tekst wilde inspreken. Daarvoor namen zij contact op met ons en vervolgens was Jesse uit groep 8 bereid om de tekst, vele keren, zin voor zin, op te lezen. Bij de opnames waren naast een geluids-/cameraman, ook Bart Tuinman, één van de presentatoren van het Jeugdjournaal en Paul Koster, de redacteur, aanwezig. 

Wat heb je het goed gedaan Jesse! Weer een ervaring rijker! Wij zijn benieuwd naar het resultaat op 4 mei. Kijkt u met ons mee?