Wethouder Bert van Halderen leest “Moppereend”

Woensdag 22 januari begonnen de Nationale Voorleesdagen. Het prentenboek van het jaar 2020, “Moppereend”, werd deze ochtend voorgelezen door wethouder Bert van Halderen.

In het prentenboek is Eend ‘mopperig’. Niemand wil met haar spelen. Tenminste….dat vindt zij. Want ze wil geen gat graven met Hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus….NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Hoe het verhaal verder gaat kunnen de kleuters thuis nog een keer gaan lezen want de nieuwe Veerse Voorleestas gaat elke week met een andere kleuter mee naar huis. 

Het was een gezellige en leerzame ochtend. We hebben nog MEGANTISCHE wolken gemaakt en gedanst als moppereenden én als vrolijke eenden. We hebben eendenmuziek gemaakt met een Kazoo (eenden-fluitje). Het woord “humeur” hebben we geleerd, en dat je een goed humeur of een slecht humeur kunt hebben. Ook hebben we “Eendmoties” besproken, zoals verliefd zijn, boos zijn, schrikken, bang zijn, vrolijk zijn.

Woensdag 29 januari leest Sacha, onze leesconsulente, het boek nog een keer voor, maar dan met het vertelkastje. Jonge kinderen zijn gek op herhaling, dus zal het weer een feest zijn om naar het verhaal te luisteren en te kijken.